Mag ik aan U voorstellen : Dolores 74


Haar volledige naam is 'Dolores Bailanderitas-Vandersmissen 74'

Haar vader 'Juan Bailanderitas' leefde in een appelsienen plantage ergens in Spanje, lang lang, heel lang geleden.

Op een dag dacht hij : “er moet toch meer in het leven zijn dan enkel maar appelsienen.” Hij wilde de hele wereld kennen en verstopte zich in een lading appelsienen … bestemming .. onbekend.

Deze lading arriveerde in de haven van Antwerpen in België (Ergens aan de westkust van Europa, wij hebben geen oostkust.)

( ...
De oostkust van ons continent (Eurasian) behoord tot China en Rusland. Als je daar aangekomen bent neem je een duik in de Stille Oceaan en zwem je helemaal tot het Amerikaanse continent. Zeg 'hi' tegen hun kustwacht en vraag hun de korstte weg door America. Volgens mij is dat 'Route 66'. Aan hun oostkust trek je je zwempak maar terug aan en steek je de Atlantische Oceaan over.

Je zou in overweging kunnen nemen om het Amerikaanse continent te doorkruisen door Mexico maar dat is het territorium van ‘Speedy Gonzales’. Wees nu niet ontrouw.
Als je aan de westkust van het Amerikaanse continent geen kustwacht tegenkomt, maar in plaats daarvan mensen zoals deze, zou je maar beter je geld terug vragen van je kompas. Als je besluit deze richting toch maar aan te houden en verder reist zullen de mensen die je dan zal ontmoeten, raar naar je opkijken. Als je dan nog verder doorreist om de oostkust van het Amerikaanse continent alsnog te bereiken, zou het wel eens kunnen zijn dat je deze plek op onze wereld nooit meer zou willen verlaten.

In elk geval ... ...

In de Atlantische oceaan wees voorzichtig niet tegen Engeland aan te knallen. Neem een rustpauze bij de 'Scilly Eilanden', mooie plek daar. Verwar Ierland niet met Engeland, England is de enige plaats in de wereld waar je graag door de politie gearresteerd zou willen worden. Doorkruis Engeland of zwem er omheen, in elk geval moet je hun oostkust bereiken. Geef het nu niet op, je bent er haast. Nu, steek de Noordzee over.

IN HEMELSNAAM drijf niet af naar het noorden want dan kom je in de haven van Rotterdam terecht, en dat is in Nederland. En IN GODSNAAM drijf niet af naar het zuiden want dan kom je in de haven van 'Le Havre' terecht, en dat is in Frankrijk. Zwem gewoon recht naar het oosten en je beland in de haven van Antwerpen en, juist ja, dat is in België.

De Belgische muizen familie woont nu eenmaal tussen de Nederlandse en de Franse katten. De Engelse katten, in ons westen, moeten de Noordzee over, net zoals jij, en katten zwemmen niet. De Duitse katten, onze oosterburen, hebben de Rijn niet meer overgestoken sinds 1945, dus, coole jongens daar. Het zijn de Nederlandse en Franse katten die ons, Belgische muisjes, dat hamburger gevoel geven.

Eenmaal in de haven van Antwerpen aangekomen geef je me een seintje dan kom ik met een handdoek en een echt Belgisch 'pakske friet'. (Je zal dan wel uitgehongerd zijn.)

Aan onze oostkust, in China of Rusland, zou je eventueel ook westwaars kunnen reizen, over land dan hoef je je niet nat te maken. Maar toch … … je moet dan zoveel landen door met allemaal verschillende talen en culturen … … reis gewoon richting het oosten door Amerika. Het schijnen wel fijne mensen te zijn daarzo, volgens dat ik vernomen heb toch. Mogelijk dat je dit nodig hebt om er door te geraken.
... )


Hier, in de stad Antwerpen, aan de voet van onze mooie kathedraal, kwam Juan zijn avontuurlijke wereldreis tot een einde, al na zijn eerste expeditie, want hier kwam hij zijn vrouw 'Sara Vandersmissen' tegen en maakte samen met haar 96 kinderen. (Het zijn en blijven muizen hé !!!)

Papa Juan is een muziekant en wilde zijn kinderen muziekale namen geven, dus de eerste die geboren werden noemden :

Primo, Secunda, Terts, Quart, Quint, Six, Sept, Octa, None and Tiën.

Maar na 10 wisten mama en papa het niet meer en mama was nog niet van plan om te stoppen. Toen kwam papa op een briliant idee. Hij koos de naam van de meisjes, dat ‘Dolores’ zou worden, en mama koos de naam van de jongens, die ‘Peter’ zou worden, gevolgd met de volgorde van geboorte.

Dus, mama en papa werden aktief en daar was :

Peter 11, Dolores 12, Dolores 13, Peter 14, Dolores 15 … …

Ons muisje is een meisje, dus haar naam werd 'Dolores' en ze was het 74ste kind in the nest.

Wat is er dan zo speciaal aan Dolores 74 ?

Haar papa kwam van het zuiden van Spanje, dus zijn pelsje is bruin. Mama daarentegen, komt van België en haar pelsje is spierwit. Al de kinderen die geboren werden waren een mengeling van koffie en melk. De ene wat meer koffie, de andere wat meer melk. Uitgezonderd de 74, zij had volledig het pelsje van mama meegekregen. Geen enkel ander kindje in de nest heeft een spierwit pelsje.

Dus, de 74 is de enige witte muis in de nest.

Ook al had de 74 bij geboorte mama's pelsje gekregen, ze heeft volledig het karakter van haar vader geërfd. Op een dag dacht ze : "er moet toch wel meer zijn in het leven dan enkele onze nest." En op een dag verliet ze haar thuis om een stapje in de wereld te gaan zetten.

Na lang reizen stapt de 74 een woning binnen, op zoek naar eten. In deze woning kwam haar wereldreis tot een einde, precies zoals haar vader, maar wel op een totaal andere manier.

Het is in dit huis, dat het verhaal van 'Dolores 74' begint.