53
 
Het KMI

Weer en geen weer op bestelling.


Hallo, met de weerman ?

Neen, het is de weervrouw, de weerman is met vakantie, wat kan ik voor U doen ?

Ik had graag een weertje besteld voor het komende weekeind.

Dat kan, even een bestelformulier openen, zegt U het maar.

Voor zaterdag morgen graag een vies grauw regenweertje, a.u.b.

Maar mijnheer, het is hartje zomer, wie wil er nu een vies grauw weertje en dan nog in het weekeind ?

Ik ben uitgenodigd door een fijne vriendin om samen met haar een weekeindje door te brengen in de Ardennen. Haar ouders hebben daar een stukje grond met een chalet. We vertrekken vrijdag avond. Als het nu zaterdag morgen een vies triestig weertje zou kunnen zijn dan besluit ze dat het geen weer is om op te staan en blijft ze de hele morgen in mijn armen liggen.

Ja natuurlijk, na een hele week werken is zo'n ochtend met tweetjes in bed een hele ontspanning. Wenst U dit weer de hele dag ?

Neen, toch niet, rond elf uur had ik graag dat de zon erdoor kwam. Dan maak ik voor haar een brunch. Zit ze daar een beetje in haar ochtendkleedje nog wat na te gapen en te geeuwen terwijl ik in de keuken sta. Roereitje maken met wat spek, bakje koffie zetten, broodje smeren en misschien wat banaantjes met room en suiker als dessert.

Klinkt lekker. Dus opklaring rond de middag ?

Precies ja, en in de namiddag een zacht zonnig weertje. Ze gaat graag naar de Ardennen om daar in de natuur te wandelen. Niet te heet, ongeveer 25 zodanig dat ze een fijn zomers kleedje zal aandoen. Ze heeft van die mooie speelse zomerse kleedjes waarmee ze tijdens de dag de nacht al voorbereid, maar daar is dan wel een gepast weertje voor nodig.

Ik weet als geen ander welk weer daarvoor nodig is. Zorgt U maar voor een zonnebril, ik ga U daar het gepaste zonnetje voor regelen.

Dat zou heel fijn zijn. Kan U het dan rond middernacht pijpenstelen laten regenen ?

Een flink onweertje ? Dat kan. Mag ik even onbeleefd zijn en naar uw plannen voor de avond informeren ?

Ik wil haar uit eten nemen. Er zijn daar in de stad lekkere restaurantjes. Als het nu eens flink zou kunnen regenen, juist op het moment dat we huiswaarts willen keren, waarschijnlijk rond middernacht, dan kan ik voor haar de auto voorrijden en haar aan de deur van het restaurant ophalen met een paraplu, de deur van de auto voor haar openen om haar te laten instappen met de paraplu boven haar. Dat scoort altijd heel goed.

Mijnheer is een kenner. Had U speciale wensen voor de zondag ?

Ja, maar zover ben ik nog niet. Kan U het tijdens de nacht erg koud laten worden ?

U had graag dat ze dicht tegen U komt aanliggen.

Ja, ook, maar de chalet heeft een open haard en als het tijdens de nacht nu eens flink koud zou kunnen zijn dan heb ik een reden om die aan te steken om samen met haar de nacht voor de open haard door te brengen.

Op een schapenvelletje ?

Neen, het zal het dekbed uit de slaapkamer worden.

Ik kan op het einde van het onweer een flinke hagelbui genereren, dat trekt de temperatuur erg naar omlaag waardoor het koud en kil aanvoelt.

U bent een vakvrouw, ik ben onder de indruk.

Dan komen we aan de zondag, welk weer had U voor zondag gepland ?

Broeierig heet in de namiddag graag. Ze heeft daar Franstalige vrienden wonen met een zwembad. Als ik dan de hele namiddag in mijn zwembroek kan rondlopen, onder een brandende zon, dan word ik regelmatig met zonnebrandolie ingesmeerd en dan nog ben ik 's avonds zo rood als een kreeft en krijg ik vele lieve zorgen van haar tijdens de avond.

In elke man zit toch wel een beetje een kindje.

Fijn is dat toch ?

Ik zal er voor zorgen dat uw bestelling wordt uitgevoerd.

Momentje graag, voor maandag, kan U ervoor zorgen dat het flink regent waar ik woon maar voor een lekkere zon in de Ardennen ?

Dit begrijp ik niet.

Zij is maandag vrij, als het nu eens flink regent waar ik werk dan kan ik mijn klantje bellen dat het geen weer is om te komen en kan ik ook de maandag de hele dag bij haar zijn.Dit is dan mijn hele bestelling.

Alles is genoteerd.

Veel bedankt mevrouw de weervrouw.O, mijnheer ?

Ja ?

Hebt U al plannen voor het weekend daarop ?

Neen, nee, ik zou het niet weten. Waarom vraag je dat ?

Mijn ouders hebben een appartementje aan zee,


Dit verhaaltje is maal gelezen.


Download : 53 KMI.pdf