61
 
De kus

I'll be back (Based on a true event)


Wat een warm weertje vandaag, mijn warme fles cola is al helemaal leeg en het is nog maar twee uur in de namiddag. Ik heb een werf te midden van Antwerpen. Te midden van de grote stad hoef ik waarschijnlijk niet ver te lopen om een kroegje te vinden. Ik verlaat mijn werf, oriënteer mij en doe een gok naar rechts. Bingo, na een tijdje stappen vind ik een kroegje op het einde van de straat waar ik aan het werken ben. Even een verfrissing kopen en zet mij aan de toog.

"Biertje graag."

Zet het glas bier aan mijn mond en drink het in één keer voor driekwart leeg.

Mooi vrouwtje achter de toog, netjes. De toog is lang en ze loopt van de ene kant naar de andere. Ondertussen bestudeer ik haar. Lekker kontje. Zou graag willen weten wat ze onder die T-shirt van haar verbergt. Ik lees de tekst die er op staat:

I'm not looking for mister right, I'm looking for right NOW.

En "NOW" dan nog in hoofdletters.

Als je met een dergelijke tekst op je T-shirt rond loopt dan vraag je om lastig gevallen te worden.
Ze voelt dat ik haar "goods" ter studie aan het nemen ben en uit de hoeken van haar ogen kijkt ze me aan.

Verwacht nu niet van mij dat ik de marginaal ga uithangen en daar op inga. Ik drink mijn glas leeg, wenk haar om nog eens bij te vullen en draai mij op de barkruk, parallel aan de toog, mijn elleboog erop en in gedachten verzonken tuur ik naar de vloertegels. Verman jezelf, breng ik mij ter orde. Een onbekend kroeg, onbekende mensen, een onbekend schone achter de bar die uitdaagt, neen, zoveel geluk te midden van de week en dan nog in mijn smerige werk kledij ? Ik krijg mijn vers biertje en reken meteen af. Twee biertjes volstaat wel, ik heb nog zoveel te doen.

Een vrouw komt terug van het sanitair en gaat aan de toog staan. Ze besteld een Ice-Tea. Ook haar bestudeer ik. Ze zit op het terras, ik had haar al gezien toen ik binnen kwam. Dat vrouwtje achter de toog is toch wel meer mijn stijl hoor.

Ze neemt haar glas in ontvangst en langs mij passeert ze om waarschijnlijk terug op het terras te gaan zitten. Neen toch niet, ze heeft zich bedacht en leunt nu tegen me aan.
Dag tante Julia, ik speel piano als je wil maar haal die borsten van mijn schouder.
Ze klinkt haar glas Ice-Tea tegen mijn biertjes dat op de toog staat.

"Schol", zeg ik haar.

Ze legt een arm om mijn schouders en tuit haar lippen. Neen maar, wil je me zoenen ? Ik bied haar mijn wang aan. Smak, een kus.

"Dank je wel," zeg ik haar.

Hup en ze is weg, terug naar haar zitje op het terras.

Een man, die drie barkrukken verder zit, kijkt me met grote ogen aan. De serveerster, die rondloopt om de tafels en het terras te bedienen, heeft het ook gezien en knikt goedkeurend. Verschillende mensen aan tafeltjes kijken me aan. Ik trek mijn schouders op. Kan er ook niet aan doen, er zijn nu eenmaal vrouwen die zo onweerstaanbaar zijn voor mij dat ik mezelf niet meer onder controle kan houden, en zo zijn er nu eenmaal vrouwen waar ik onweerstaanbaar voor ben. Uitgerekend altijd de verkeerde natuurlijk. Waar je naartoe loopt, loopt van je weg en waar je van wegloopt, loopt naar je toe, zeggen de Chinese meesters.

Ik draai mij terug richting toog. Maar als je de liefde van de ene wil, moet je de andere een kus geven, dat is dan weer mijn theorie.

Moet ik nu uitgerekend aan de spoelbak zitten en moet het vrouwtje achter de toog nu uitgerekend glazen gaan wassen? Glimlachend kijkt ze me aan. Opnieuw word ik met haar uiterlijk geconfronteerd en opnieuw lees ik de tekst op haar borsten. Door de bewegingen van haar armen, de glazen over de borstels te wassen, wiebelt het allemaal een beetje.

"Nu, is een beetje moeilijk, zeg ik haar, ik ben nog aan het werken en jij ook nog."

"Waar ben je aan het werken ?"

"Een eindje verder in de straat."

"Mijn shift loopt tot zes uur."

"Zes uur," herhaal ik ?

Ik sta op, drink de laatste slok uit het glas en overhandig het haar leeg.

"I'll be back !"


Dit verhaaltje is maal gelezen.


Download : 61 De kus.pdf